sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Broilerilla täytetyt tacoveneet

Helpot tehdä ovat nämä broilerilla täytetyt tacoveneet.
Näitä on syötävä monta, niin herkullisia ovat. :)


Tacot sopivat ateriaksi myös gluteenitonta ja maidotonta  ruokavaliota noudattaville.

Broilerilla täytetyt tacot resepti

8 kpl pientä tacovenettä
Freesaa 300 g broiler rintapaloja  n. 2 rkl oliiviöljyssä paistinpannulla.
Lisää: 1 sipuli hienonnettuna,  noin 10-15 kivetöntä oliivia viipaloituna ja
  1dl Chunky salsaa (mieto), vajaa 1tl suolaa ja 1 dl omenamehua (mieto)
tai 1 rkl hienoa sokeria.
Sekoittele pannulla täytettä  ja anna kypsyä noin 10- 15 min.
Liemi saa miltei haihtua.

Kuorrutus:
2-3 dl laktoositonta maitoa, kuumenna kattilassa.
Lisää 2 rkl vaaleaa maizenajauhoa,  anna kiehahtaa kaksi
minuuttia samalla sekoittaen hyvin.
Lopuksi lisää 1,5 dl Koskenlaskija cheddar (laktoositon) ruoka.
Sekoita kastikkeen joukkoon kunnes sulanut, ei tarvitse keittää.

Aseta tacot leivinpaperilla suojatulle pellille,
lusikoi täyte tacoille ja lisää päälle kuorrutus kastike.
Paista uunissa noin 15 minuuttia, 200 c° asteessa.

Maistuu hyvältä joka vuorokauden aikaan. :)
Aamiaisella tahi pääruokana lounaalla,
kuin myös illallisella.
Lisäkkeeksi sopii hedelmät ja kasvikset.

--------------------------------------------------------------------------------------

Chunky salsa sisältää tomaattia, valkosipulia, chiliä, paprikaa, 
jalopenoa, limemehua, cayannetta, suolaa ja oreganoa. 
Halutessa voi lisätä mieleisiä ruoka-aineita, ettei 
käytäkään valmista Chunky salsaa.

Hyvää myös emmentaljuustolla kuorrutettuna.
Emmental on maukkaampi kuin cheddar juusto.

Papaija on nyt suhteellisen edullista, kilo maksaa noin 3,60 euron paikkeilla.
Terveellinen kevyt lisäke tacoille. Papaijan maku on lempeä.
Pirteyttä makuun saa lisäämällä limemehua papaija viipaleille.


Aiheena on : monta

👉🏽 Värikollaasit

Kiitos Siskolle ja Ainolle haasteista!

Tein eilen Taikakuvat haasteeseen luonnos postauksen odottamaan
julkaisua. Osui niin hyvin sopivia värejä myös värikollaasit haas-
teeseen että osallistun haasteeseen samoilla kuvilla.

47 kommenttia:

  1. Herkullista ja värikästä - nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam!
      Tacoihin saa halutessa tehtyä myös salaattisempaakin värikkäästi tarjolle.

      Kiitos Riita k!

      Poista
  2. Deliciosas e saudáveis sugestões, como tão bem nos mostram as imagens!
    Adorei o post!
    Beijinhos! Bom domingo!
    Ana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Que bom que você gostou.
      Ana Freire, obrigado!

      Poista
  3. Varmaan ovat hyviä, nam.
    Papaijassa on todella monta siementä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin reilu kuukausi sitten itämään mullan alle papaijan siemeniä, muttei näy vielä yhtään alkua mullan pinnalla.
      Taitaa olla papaijalla sellaiset käsittelyt ja säilytys ettei hedelmistä onnistu idättäminen. :)

      Kiitos Sirpa!

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Yllätyksenä osui sopivia värejä.

      Kiitos Amnell!

      Poista
  5. Olet tehnyt monta, monta naposteltavaa, silmäruokaa ja värejä. Kiitos myös ohjeista. Papaija on minulle uusi hedelmä, täytyypä joskus ostaa ja maistaa. Ihania herkkuja ja monia muotoja, kaikki on varmasti hyvää, ihan vesi tulee kielelle katsellessa. Mukavaa sunnuntaita.

    Kiitos kun osallistuit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Papaija on lempeän makuinen. Sitruuna-tai limemehua olen tirskautellut lisä potkua antamaan.

      Katsoin eilen ruokakaupassa, että papaijan hinta oli noussut.

      Kiitos Sisko!

      Poista
  6. Näitä ei joka päivä tulis laitettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei näitä kyllä ihan alvariinsa tee mieli.

      Kiitos Uggla!

      Poista
  7. Noita pitää kokeilla. Herkullisen näköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko kokeilit?

      Näihin on näppärä kokeilla erilaisia täytteitä.
      Kiitos Matti Juhani Niilola!

      Poista
  8. Kuulostaa tosi maistuvaisilta. Tulee nälkä katsellessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monipuolisesti näissä on mausteita.
      Hyvää on vaikka jättäisi osan mausteista poiskin.

      Kiitos Aino!

      Poista
  9. Nam, nyt tuli nälkä, kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka kuvat houkuttavat,
      niin no ei aina...

      Kiitos SusuPetal!

      Poista
  10. Uskon että on herkkua, silmälle myös...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tacot ovat kauniin mallisia. :)
      Kätevät myös käsin syödä, ei tarvi ruokailuvälineitä.

      Kiitos Sini!

      Poista
  11. Now I am definitely hungry and these are also very artistic, too :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hope that hunger was relieved. ;)

      Jan, thank you!

      Poista
  12. Herkullisen näköistä, monesta riitää isommallekin sakille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdella tacolla lähti lounaalla nälkä.

      Riittää isommallekin sakille jollei ole iso nälkä. ;)

      Kiitos Millin!

      Poista
  13. Só de ver estes petiscos fiquei com fome :)

    Um beijinho e boa semana

    O Toque do coração

    VastaaPoista
  14. Vau. Noita pitää kokeilla. Tosin ilman chiliä. En tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän chiliä myös hyvin vähän ja varovaisesti.
      Ei ole lemppari mausteitani.

      Kiitos Sami Niilola!

      Poista
  15. I never learned how to cook and I sincerely doubt I ever will participate in a "challenge," but I do enjoy eating and I appreciate food which is prepared/served in an artistic manner. A beautiful post, Liplatus, and, most probably, a tasty one, too.

    VastaaPoista
  16. Monta herkullista syötävää, namskis :)

    VastaaPoista
  17. ESA RECETA SE VE DELICIOSA Y SALUDABLE.
    ABRAZOS

    VastaaPoista
  18. Nää olisi niin mun makuun...ihanat.

    VastaaPoista
  19. Jep. Niin herkulliset kuvat ja mukava resepti. Kiitos, kopsaan itelle. Onko chunky salsa kovin tulista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On myynnissä tulisempaa ja miedompaa. Käytin miedompaa chunky salsaa.

      En ole voimakkaasti maustettujen ruokien ystävä, sellaisista jotka nostavat tuskan hien otsalle ja otsaan sattuu.
      Joskus matkoilla on kyllä osunut kohdalle vahvasti maustettuja aterioita. :)

      Poista
  20. Kiitos herkullisesta postauksesta, täytyykin laittaa mieleen. Liian usein tulee tehtyä aina niitä samoja, mutta toisaalta kaipaa jotain uuttakin.

    Teemakuun kollaasisi on myös herkullinen, vaikka toisella tapaa. Hienoja uusia ideoita.

    VastaaPoista
  21. Mukavaa vaihtelua on kokeilla uusia makuja.
    Jotkut kokeilut jää kerta kokeiluksi, mutta tämä oli maultaan mieleeni jota teen toistekin.

    Ennakkoluuloinen olen ollut meksikolaisittain maustettuja tacoja kohtaan.
    Ajatus että ovat tulisesti maustettuja, mutta eihän niitä itse tehdessä tarvi niin vahvasti maustaa.


    Kiitos Uuna!

    VastaaPoista

Kommentisi ilahduttaa, kiitos Sinulle! ☺