keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Veitsi


Tähän olisin kaivannut terävyyden myös veitsen terän takana olevaan croisantin leikkauspintaan, mutta aikani tarkennusta kokeillessani päätyin etummaisen puolikkaaseen tähtäämään ja samalla veitsen terään.
Leikittelin eri tarkennus alueilla, mielle tuli, että luontevammalta tuntuu katsoa makroa jossa 
ei sumeaa aluetta ole  etualalla ainakaan kovin laajalla alueella.
Zoomatessahan ei tarkennus ylety kovin syväterävästi.
Alimmassa kuvassa nostin veitsen terän tahallisesti päärooliin valon suunnan valitessani kuvatessa.
Kuvaan Panasonic Lumic DMC-G3 keveällä digijärkkärillä.
Objektiivina on 0.3m/1ft-oo 14-42,
se ei oikein riitä makrokuvaukseen.
Olen harkinnut, että ostaisinkohan makro-objektiivin tähän kameraan...
Toisena objektiivina on  1m/3.3ft-oo 45-200

26 kommenttia:

  1. Mun tarkennukseni osui ihan ensimmäiseksi tuohon rapeannäköisenn croissantiin... tää on tätä, kun koittaa pitää syömistään kurissa :) Veitsi on ainakin terävän näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just pääsin syömästä tuota puolikasta. Hyvää oli appelsiinimarmeladin kanssa kahvileipänä.
      Nyt täytyy pistää turhat herkut visusti tauolle Minullakin, ettei liitinki kiristy lisää.;)

      Kiitos Sanna!

      Poista
  2. Fiskars on aina Fiskars - vieläkö se on kotimainen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla ruotsalainen.
      Fiskarsilla on monipuolista hyvää valikoimaa.

      Poista
  3. croisanttia leikatessa täytyykin olla terävä veitsi, muuten on muruset pitkin pöytää. Hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin on.
      Tuo croisant olikin jo hiukan kuivaksi käntähtänyt , kun toissa päivänä leivottu.
      Murenta tuli pelkästä kosketuksestakin.

      Kiitos Laura!

      Poista
  4. Mielenkiintoisia kuvia ja kuvauskokeiluja!

    Minä osti viime keväänä elämäni ekan järkkärin (Canon 700 D) ja olen kuvannut ihan sillä kaupan mukana tulleella perusputkella (18 -55). nyt kun kevät (ja varsinkin ne kukat) tulee, niin tekisi mieli hankkia siihen makro. Olen myös miettinyt vaihtoehtona loittorengassarjaa, mutta en tiedä minkälaista jälkeä sillä sitten saisi aikaan. Onko sinulla kokemuksia loittorenkaista?


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole käyttänyt loittorenkaita.
      EOS 350 D:llä kun aikoinaan kuvasin, niin ruuvasin perusputkeen makrolinssejä.
      En ollut tyytyväinen kuvaamiseeni.

      Kiitos Kaisa Reeta!

      Poista
  5. Herkkua--vesi tuli tämän suuhun. Hienot kuvat olet saannut kuvattua.

    VastaaPoista
  6. Kuvaustekniikat on minulle täyttä hepreaa, yritän sumeuttaa tuon croissantin silmissäni kokonaan ihan muista syistä. Hyvin leikkasi veitsi kun ei leikkuukohde edes litistynyt.

    VastaaPoista
  7. Hih, pistähän kuitenkin jotain suuhun, ettei nälästä sumene näkö.;)
    "Niin on nälkä, että näköä haittaa."

    Terävä on, vaikka ikää on kymmenisen vuotta.

    Kiitos Sirokko!

    VastaaPoista
  8. Hienot makrot. Samanlaisella veitsellä leikataan meilläkin pehmeää leipää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sahaterä ei linttaa leipää.

      Kiitos Arleena!

      Poista
  9. Kivasti croissant heijastuu veitsenterästä, ei minulla mitenkään nälkä ole...:)) Hienot makrot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruoka on kyllä sellainen katsottava, että nälän tekee herkästi.;)

      Kiitos Sirpa!

      Poista
  10. Hienot makrot ja todellakin herkullisen terävää, kuten Sini jo tuossa aikaiseemin sanoi :)

    VastaaPoista
  11. tuo veisti löytyy meiltäkin, minä yritän käyttää sitä kaikkeen ja mies on että muitakin on ---lievästi tuskastuneena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet hyväksi kokenut, kun käytät moneen.

      Meillä tuo veitsi on aina työlaudalla keittiön sivupöydällä, jossa leipien käsittely tapahtuu.
      Lämpimän ruuanlaitossa on erilaisia teriä käytössä.

      Kiitos Ritva!

      Poista
  12. Ensimmäisen kuvan veitsen terässä on hienot sävyt. Hienot kuvat muutenkin.

    VastaaPoista
  13. Komea on veitsi ja terävä. Herkullinen on kroisantti ja kyllä leikkaus sujuu. - Minäkin kävin makroja katselemassa mutta olivat kalliita ja luovuin ajatuksesta. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Croisant on hyvä suolaisena, sekä makeana, moneen käyvä.

    Aattelin nettiliikkeistä katsella makroja.

    Kiitos Sisko!

    VastaaPoista

Kommentisi ilahduttaa!☺