lauantai 16. lokakuuta 2010

Ramadan päättyminenTein pikaisen videointi kierroksen heti juhlan alussa, etten häirinnyt pahemmin kanssa ruokailijoiden ruokarauhaa.

Ramadan on Turkissa vuoden yhdeksäs kuukausi islamilaisen hijra-kalenterin mukaan. Tuolloin paastotaan (saum) kuukauden ajan. Terveet aikuiset muslimit saavat syödä vain pimeän aikaan ja seksikin on kiellettyä.Juominen, tupakointi ja itsetyydytys on myös kiellettyä valosan aikaan. Työtä tehdään yleensä vaan aamupäivisin.
Ramadan päätytyttyä šawwal-kuun kolmena ensimmäisenä päivänä vietetään Id al-Fitr -juhlaa.
Turisteille ramadan vaikutus näkyy ruuissa, lihaa tarjolla suppeammassa muodossa. Tarjolla kanaa ja kalkkunaa, sekä kalaruokia ja äyriäisiä. Ramadan loputtua pöydissä  oli myös raavasta jauhettuna, lammasta, kebab lihaa ja maksaa. Sianlihaa ei Turkissa syödä.

Ramadasta huolimatta ruokaa oli hyvin runsaasti ja monipuolisesti tarjolla koko kaksi viikkoisen lomamme ajan Turkin Icmelerissä 2010.

Ravintolan terassilla syödessä oli paljon ampiaisia,ne kävivät syksyisen pöhnäisinä ateriamme kimppuun. Moni ruokailija luovutti taistelun ampiaisten kanssa ruuasta heti alkuunsa, siirtyen sisätiloihin syömään. Olimme sinnikkäästi terassilla, torjuimme häiritsijät sitruunanmehua pusertamalla ruuan ja juoman päälle.

Pääset Ramadan päättymisjuhlan ilotulitus iloitteluun tästä ➠ Teematiistain teemaan

Jätin videotiedostoon kaikki autenttiset äänet.
Vaikka suopeita oltiin kuvaamisen suhteen, niin rajausta tiukensin monesta leikkeestä,jotta ihmisiä ei tunnista. Käytin ristikkäisefektiä leikkeiden sulauttamiseen yksiin "taiteelliseksi". Kuvasin Canon Powershot XS10:llä.
  
                 

2 kommenttia:

 1. Ups - tekisi mieleni paastota, jotta pääsisin mukaan tuolaisiin peijaisiin ja pitoihin, mutta sitten vatsa ei vedä kovin paljon - joten antaapa olla.

  VastaaPoista
 2. Joo, ei kannata syödä joka lajia.;)
  Videolla näkyvä ruoka valikoima määrä, paljon myös jäi kuvan ulkopuolelle, oli seisovissapöydissä koko loman ajan. Kahtena ensimmäisenä päivänä söin yli, huonon olon teki. Sitten ymmärsin syödä keräten lautaselle normaali annoksen esim. lämmin kasvis, lisäke riisi (yms.) ja kala tahi liha yms.. Alkuruokana muutamaa kasvista.
  Jälkiruuat olivat niin yli imeliä Meidän makeuteen verrattuna, että jäi suupala maisteluksi. Paljon käyttivät cremeä, eri tavoin maustettuna. Runsaasti oli hyytelöitä, täytekakkuja ja erilaisia leivoksia.
  Hedelmähän aina kivasti keventää.

  Kiva kun kommentoit ei teemakuvaa, nämä aiheet tahtoo jäädä kommentien ulkopuolelle.

  Kiitos Sinulle.

  VastaaPoista

Kommentisi ilahduttaa, kiitos Sinulle! ☺